donderdag 13 maart 2014

Appel-komkommer salade

Een combinatie van groente en fruit kan soms verrassend lekker uitvallen, zo doe ik zelf bijvoorbeeld al jaren mandarijnen door de witlofsalade. Toen ik via Lekker en Simpel een salade met appel en komkommer voorbij zag komen was ik dan ook benieuwd hoe dat bij elkaar zou smaken.

Ik besloot het maar meteen uit te proberen, ook omdat het mooie lenteweer van dit moment perfect is voor zo'n fris en fruitig tussendoortje. Ik heb het recept wat aangepast, omdat ik net een zakje chiazaad had gekocht en dit uit wilde proberen, en er in het zonnetje heerlijk van genoten!Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

- 1 appel
- halve komkommer
- citroensap
- vloeibare honing

En optioneel: een lepeltje chiazaad


Hoe maak je het?

Was de appel en snij hem in blokjes. Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap om verkleuring te voorkomen maar ook voor de smaak.

Was de komkommer en snij die ook in blokjes. Meng de appel en komkommerblokjes samen met een scheut honing door elkaar. Strooi indien gewenst als laatste een lepeltje chiazaad over de salade.


Deze salade is een blijvertje geworden op de chiazaadjes na, in plaats daarvan gebruik ik voortaan wat zonnebloempitjes of walnoten om de salade af te maken ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten