zaterdag 1 maart 2014

Appelslofjes

Het is weer weekend en dan word hier vaak iets lekkers gebakken. Ik zit zowiezo in een bakperiode, mijn oven draait overuren en er worden veel nieuwe recepten uitgeprobeerd. Zo ook deze leuke 'appeltaartjes' die ik voorbij zag komen op Lekker en Simpel en waar ik zelf nog wat abrikozenjam aan toevoegde ;)



Wat heb je nodig?

Voor 4 stuks:

- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 flinke appel (goudrenet)
- abrikozenjam
- suiker
- kaneel


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Schil de appel en snij hem eerst in 4 parten en dan in dunne schijfjes. Meng in een bakje wat suiker met kaneel.

Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg. Schep een flinke theelepel abrikozenjam in het midden van elk plakje en smeer dat een beetje uit. Leg hierop 5 schijfjes appel en strooi er een theelepeltje van het suiker-kaneel mengsel overheen. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen.


Zet de appelslofjes 15-20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden. Kopje koffie of thee erbij en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen