donderdag 20 maart 2014

Slastamp

Sinds vandaag is de winter écht voorbij en daarmee ook het stamppot seizoen, als we dat tenminste al gehad hebben dit jaar. Slastamp is wat ons betreft een uitzondering want dat eten wij gewoon het hele jaar door. Je kan deze stamp ook maken met alleen kropsla maar de rucola geeft hem nét wat meer pit.Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, hoofdgerecht

- 1 kg. aardappelen
- halve kropsla
- 1 of 2 handjes rucola
- duopak spekreepjes
- bekertje crème fraîche
- 4 eieren
- peper & zout


Hoe maak je het?

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze in water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze een beetje knapperig zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kook de eieren in 8 minuten hard. Snij het blad van de kropsla in fijne reepjes en de rucola in stukjes.

Giet de aardappelen af en vang een beetje kookvocht op. Stamp ze met een pureestamper en het kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er een paar flinke lepels crème fraîche doorheen en breng op smaak met peper.

Schep nu de kropsla en de rucola in gedeeltes door de puree en verdeel het zo goed mogelijk. Voeg ook de uitgebakken spekreepjes toe en verdeel die door de stamp. Leg de eieren in partjes bovenop de stamp.


Voor een vegetarische versie kun je de spekreepjes vervangen door in reepjes gesneden zongedroogde tomaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten