Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon, lunchgerechtje
- 1 of 2 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- scheutje kookroom
- 1/4 rode paprika
- paar kleine tomaatjes
- handje geraspte kaas
- peper, zout en wat kruiden naar smaak
- springvorm van 12 cm doorsnede of ander eenpersoons bakvormpje
- airfryer
Hoe maak je het?
Vet het springvormpje in en bekleed met het bladerdeeg, ik had voor deze maat 2 plakjes nodig maar voor sommige eenpersoons bakvormpjes is één plakje voldoende. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Klop in een kom het ei los met de room. Snij de paprika in blokjes en meng die samen met de kaas door het mengsel. Voeg peper, zout en kruiden naar smaak toe en giet het mengsel in de vorm. Halveer de tomaatjes en leg deze er bovenop.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak de quiche in 16 minuten goudbruin en gaar. Ik gebruikte deze keer bladerdeeg orgineel maar dit bleef een beetje vettig/ongaar aan de onderkant. Met hartige taartdeeg vind ik een (mini) quiche persoonlijk nog lekkerder!
Wil je liever helemaal geen deeg gebruiken? Verdeel dan het eiermengsel over 3 ingevette siliconen cakevormpjes, 6 minuten in een voorverwarmde airfryer op 175 graden en smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten