vrijdag 7 maart 2014

Tortilla wraptaart

De meest gangbare manier om wraps te eten is opgerold maar het is ook leuk om ze voor de verandering eens op te stapelen als een taart. Hier is deze variant erg geliefd bij het hele gezin, ik denk dat we hem inmiddels zelfs vaker eten dan opgerolde wraps!Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, hoofdgerecht

- 4 tortilla wraps
- 400 gram kipfilet
- 4 bosuien
- halve rode paprika
- klein blikje mais
- klein bekertje crème fraîche
- handvol geraspte kaas
- kruiden naar smaak zoals Tex Mex kruiden, Taco kruiden of gewoon kip kruiden


Hoe maak je het?

Snij de kipfilet in kleine blokjes en breng op smaak met de kruiden. Bak de kipfiletblokjes in een koekenpan gaar.

Snij de bosuien in ringetjes en de paprika in blokjes. Je kan dit eventueel even kort mee bakken met de kip maar zelf doe ik dit nooit. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Vet een springvorm in en leg een wrap op de bodem. Smeer een laagje crème fraîche over de wrap en verdeel er 1/3 deel van de kipfilet en de groenten overheen. Voeg ook een flinke eetlepel mais toe.


Maak hierna nog twee laagjes op dezelfde manier. De vierde en laatste wrap besmeer je met crème fraîche en daar overheen verdeel je een handvol geraspte kaas.

Zet de "taart" nu 15 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden en de kaas gesmolten is.

Serveer de wraptaart met een salade. Het is ook lekker om de overgebleven paprika en bosuitjes samen met wat komkommer en tomaat heel fijn te snijden en te mengen met de mais zodat je een soort salsa-salade krijgt. De wraps die je overhoud kun je in een afgesloten verpakking nog enkele dagen bewaren in de koelkast, lekker om een lunchwrap van te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten