donderdag 6 maart 2014

Sugarsnaps met tomaatjes en dille

Dit is een gerechtje wat hier al zo'n 20 jaar regelmatig op tafel komt, een klassieker dus uit de tijd dat we nog geen recepten konden opzoeken op internet. Het heeft ooit in een tijdschrift gestaan en na het uitproberen ervan is het een blijvertje geworden.Wij eten dit heerlijke groentegerechtje meestal met gebakken aardappeltjes en vis maar het is ook lekker voor bij de frietmaaltijd.


Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, bijgerecht

- 1 schaaltje sugarsnaps (of peultjes) 
- 1 doosje cherrytomaatjes
- 1 ui
- dille
- peper & zout


Hoe maak je het?

Verwijder de topjes en de harde zijdraden van de sugarsnaps en kook ze in water met een beetje zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en zet even weg.

Was en halveer intussen de cherrytomaatjes en pel en snipper de ui.

Bak de ui ongeveer 2 minuten in wat boter en voeg dan de sugarsnaps en de tomaatjes toe. Bak dit al omscheppend ongeveer 5 minuten tot de tomaatjes zacht beginnen te worden, zelf doe ik dit altijd in een wokpan. Strooi er lekker veel dille overheen en breng verder op smaak met peper & zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen