Over Mij


Mijn naam is Barbara, ik ben een veertiger en ik woon samen met mijn mannetje en onze 2 meiden (19 en 20 jaar) in het bourgondische Brabant. De vraag die mij meestal als eerste gesteld word als ze thuiskomen is: Wat eten we vandaag? Aan mij de taak om daar elke dag antwoord op te geven!

Ik vind het belangrijk dat ons eten gezond en zelfgemaakt is, al lukt dit natuurlijk niet altijd. De boodschappen moeten gewoon in de supermarkt te vinden zijn en de recepten maak ik niet te ingewikkeld, lekker hoeft niet altijd moeilijk te zijn! Ik kook dus zonder pakjes, zakjes en poespas en daarbij vind ik het een uitdaging om alles wat ik nog in huis heb mee op te maken, eten is om op te eten en niet om weg te gooien!

Zal ik het doen... of niet?

Dat is de vraag die een tijdje door mijn hoofd heeft gespookt voordat ik met mijn blog begon. Er zijn tenslotte al veel foodblogs waar ik zelf ook regelmatig inspiratie vandaan haal. Toch bleef het kriebelen om ook mijn kookervaringen te delen en op die manier meteen mijn eigen "digitale receptenboek" te maken. Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als ik jullie hiermee ook weer kan inspireren om iets lekkers op tafel te zetten!

Foto: pinterest.com

Inmiddels ben ik ook 'op de groene toer' en kook ik steeds vaker vegetarisch, ook mijn ervaringen hiermee deel ik graag met jullie want elk klein stapje naar een gezonder leven en een beter milieu is er een!

3 opmerkingen:

 1. Hoi, leuk dat we dezelfde invalhoek hebben: gewoon eten/gewoon koken.
  Hoewel voor sommigen ons eten toch nog niet echt gewoon zal zijn. (geen zakjes/pakjes). Succes met koken.
  Misschien vind je het leuk om mee te doen aan de foodbloggers-facebookgroep?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Barbara

  Door je berichtje op mijn foodblog heb je me wel aan het werk gezet, haha. Ik heb de kaneelbroodjes recepten die ik nog had meteen maar overgezet en heb nu de rust (kan nog niet slapen) om even hier te snuffelen. Je hebt een leuke blog en gezellige layout uitgezocht! Ook wij liggen denk ik op dezelfde lijn qua manier van koken. Ik herken veel in bovenstaand berichtje :). Ik ga je volgen!

  Groetjes van Marlon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi!
  Wat een te gekke blog! Ik ben zelf een blog gestart gister en ik zou graag wat tips van je krijgen! Ik zit ook op blogspot, en zie dat jij een mooie verdeling hebt van je startpagina, over mij, receptenindex e.d. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verder zie ik dat je je Facebook pagina gedeelt hebt en labels. Ik vind het zo leuk, kun je me uitleggen hoe je dat gedaan hebt? Groetjes, Robin

  BeantwoordenVerwijderen