maandag 10 maart 2014

Maaltijdsalade met tonijn

De lente is vroeg begonnen dit jaar want het is al een paar dagen prachtig weer! Daarom hebben wij weer eens lekker een maaltijdsalade gegeten, iets wat je in de winter toch minder snel doet. Het is helemaal niet moeilijk om zo'n salade zelf te maken en je kunt er ook lekker mee variëren. Dit is een combinatie die ik zelf vaak gebruik omdat ik de smaken goed bij elkaar vind passen.Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, hoofdgerecht

- 150 gram pasta naar keuze
- 150 gram (ijsberg)sla
- 1 blikje tonijn
- 2 tomaten
- 2 hardgekookte eieren
- 4 zoetzure augurken 
- dressing naar keuze

Wij hebben hier met stokbrood erbij genoeg aan maar de hoeveelheden zijn natuurlijk altijd aan te passen naar eigen behoefte. Heb je over? Eet dan de salade de volgende dag lekker als lunch!


Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta in een vergiet af met koud water en laat verder afkoelen. Ondertussen kun je vast beginnen met het snijden en mengen van de sla, tomaten en augurken.

Laat de tonijn even uitlekken en verdeel in stukjes. Meng de pasta en de sla goed door elkaar en verdeel de tonijn over de salade. Garneer de salade tenslotte met de eieren en serveer met stokbrood en de dressing. Omdat ik die altijd heel bepalend vind voor de smaak van een salade serveer ik 'm meestal apart, zo kan iedereen zelf zijn salade naar eigen wens op smaak brengen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten