- 250 gram bloem, gezeefd
- 2 theelepels bakpoeder, gezeefd
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 300 gram keukenstroop
- 125 gram ongezouten boter
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 125 ml. melk
- 1 ei
En optioneel: parelsuiker, deze was destijds tijdelijk verkrijgbaar ;)
Hoe maak je het?
Verwarm de over voor op 180 graden (hetelucht) en leg een stukje bakpapier op de bodem van een ruim cakeblik, vet de rest van het blik in met boter.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, gember en kaneel door elkaar. Smelt in een pannetje de stroop, boter en basterdsuiker op laag vuur. Giet dit mengsel in de kom en mix alles even goed door elkaar op de laagste stand. Voeg dan de melk en het ei toe en mix dit er ook weer even goed door.
Giet het beslag in het cakeblik en bestrooi, als je het in huis hebt, met wat parelsuiker. Ik heb er bewust niet zoveel opgedaan omdat de koek op zich ook al best een suikerbom is ;)
Bak de ontbijtkoek in 45-50 minuten gaar, controleer dit met een satéprikker. Als die schoon uit de koek komt is hij gaar.
Ik was een beetje bang dat de parelsuiker tijdens het bakken in de koek zou verdwijnen maar hij bleef gelukkig netjes op de bovenkant zitten. De volgende dag vond ik de koek pas écht ontbijtkoek geworden, de korst was wat zachter geworden en ook de binnenkant was heerlijk smeuïg :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten