woensdag 18 maart 2015

Pasta Nicoise

Dit is elk jaar weer een van de eerste recepten die ik maak als de lente is aangebroken, een heerlijke lauw-warme pastasalade die deels uit de Italiaanse en deels uit de Franse keuken komt. Ik vond hem ooit op Allerhande en hij heeft wel wat weg van mijn maaltijdsalade met tonijn die je koud eet, ook al zo'n favoriet in het voorjaar!


 
Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, hoodfgerecht

- 300 gram pasta
- 300 gram sperziebonen
- 2-3 eieren, hardgekookt en in partjes
- 2-3 tomaten, in partjes
- 1-2 blikjes tonijn
- 12 zwarte olijven, in plakjes
- pesto alla Genovese, naar smaak

 
Hoe maak je het?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij of breek de bonen doormidden en kook ze met een beetje zout beetgaar. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken.

Meng de pasta met de boontjes, olijven en pesto. Verdeel dan de stukken tonijn over de schaal en schep even door. Leg de partjes ei en tomaat erop en maal er nog wat verse peper overheen.


Buon appetito!  
 
 
Of toch liever Bon appetit?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen