vrijdag 18 maart 2016

Mini-eierkoekjes

Eierkoeken lusten ze hier graag, liefst van die versgebakken exemplaren uit de supermarkt met zo'n lekker knapperig randje eraan. Zelf eierkoeken bakken is ook leuk om te doen en helemaal niet moeilijk, het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen hoeveel suiker je gebruikt. En hóe leuk zijn deze mini-eierkoekjes voor bij het paasontbijt of de brunch?


Wat heb je nodig?

Voor 12 stuks:

- 2 eieren (maat L)
- 50 gram (riet) suiker 
- rasp van 1/2 citroen
- 100 gram bloem, gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder, gezeefd 
- snuf zout

Hier heb ik de helft minder suiker gebruikt dan normaal bij eierkoeken, je kunt dit natuurlijk aanpassen naar eigen wens maar wij vonden ze zo ook zoet genoeg. Gebruik voor de rasp bij voorkeur een onbespoten citroen, je kunt een gewone citroen ook even "scrubben" met wat baking soda (zuiveringszout) om hem goed schoon te maken.


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en leg een bakplaat klaar met bakpapier.

Mix de eieren met de suiker een paar minuten goed licht en luchtig. Spatel er dan de citroenrasp, bloem, het bakpoeder en zout voorzichtig doorheen tot alles goed is gemengd.

Schep hoopjes beslag met 2 eetlepels op de bakplaat, laat er wat ruimte tussen zitten want de eierkoekjes lopen wat uit. Bak ze in ongeveer 12 minuten gaar en lichtbruin.

Enne.. dit noem ik nou nog eens een scharrel-ei :)


Vrolijk pasen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten