Wat heb je nodig?
Voor 12 stuks:
- 2 eieren (maat L)
- 50 gram (riet) suiker
- rasp van 1/2 citroen
- 100 gram bloem, gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
- snuf zout
Hier heb ik de helft minder suiker gebruikt dan normaal bij eierkoeken, je kunt dit natuurlijk aanpassen naar eigen wens maar wij vonden ze zo ook zoet genoeg. Gebruik voor de rasp bij voorkeur een onbespoten citroen, je kunt een gewone citroen ook even "scrubben" met wat baking soda (zuiveringszout) om hem goed schoon te maken.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en leg een bakplaat klaar met bakpapier.
Mix de eieren met de suiker een paar minuten goed licht en luchtig. Spatel er dan de citroenrasp, bloem, het bakpoeder en zout voorzichtig doorheen tot alles goed is gemengd.
Schep hoopjes beslag met 2 eetlepels op de bakplaat, laat er wat ruimte tussen zitten want de eierkoekjes lopen wat uit. Bak ze in ongeveer 12 minuten gaar en lichtbruin.
Enne.. dit noem ik nou nog eens een scharrel-ei :)
Enne.. dit noem ik nou nog eens een scharrel-ei :)
Vrolijk pasen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten