zaterdag 10 mei 2014

Croutons

Zaterdag is bij ons altijd soepdag. Ik hou d'r van en vooral in combinatie met iets knapperigs zoals soepstengels of croutons. Die laatste kun je heel gemakkelijk zelf maken van oud brood en wat lekkere kruiden. Je kunt de croutons bakken in de oven maar ook gewoon in een koekenpan.



Wat heb je nodig?

- paar sneetjes oud brood
- olijfolie
- (zee)zout
- peterselie


Hoe maak je het?

Snij de korstjes van het brood en maak blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn, schud regelmatig om en zet het vuur niet te hoog. Bestrooi de croutons op het laatst met zeezout en peterselie en bak dit nog heel even mee.

Ook lekker voor over een salade!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen