zondag 18 mei 2014

Piccolo tiramisu

Vorige week zondag was het moederdag en daarom had ik mijn ouders uitgenodigd om gezellig te komen eten. Omdat mijn moeder gek is op tiramisu besloot ik haar te verrassen met een zelfgemaakte versie van dit toetje.

Dit tiramisu recept is niet helemaal authentiek Italiaans, de rauwe eieren die er normaal gesproken in gaan worden namelijk vervangen door slagroom en je maakt het niet in een schaal maar in glazen. Dit alles maakt het niet minder lekker en het is ook nog eens makkelijker om te maken :)Wat heb je nodig?

- 1 bekertje slagroom (125 ml.)
- 1 bakje mascarpone (250 gram)
- 1 kopje sterke koffie, afgekoeld
- 2 eetlepels suiker
- 4 eetlepels melk
- lange vingers
- cacaopoeder

Deze hoeveelheid is eigenlijk voor 4 personen maar ik verdeelde het over 6 glazen. Ondanks dat hadden wij allemaal genoeg aan deze "kleine tiramisu" want hij is vrij machtig. Indien gewenst kun je aan de koffie nog wat likeur toevoegen zoals marsala, noten- of koffielikeur.


Hoe maak je het?

Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Roer de mascarpone los met de melk en schep door de slagroom, meng dit even goed door elkaar.

Breek de lange vingers in drie stukken en doop ze in de koffie. Leg ze op de bodems van de glazen en verdeel er een derde van het roommengsel over. Maak op dezelfde manier nog twee laagjes, eindig met het roommengsel. Bestrooi met wat cacaopoeder (met een zeefje of cacaostrooier).

Bewaar de tiramisu afgedekt in de koelkast tot je hem serveert, je kunt hem maximaal een dag van tevoren maken. Steek voor het serveren nog een lange vinger in de room.Dit recept is grotendeels afkomstig van Allerhande.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten