maandag 26 mei 2014

Rijstsalade met gerookte kip

Ik had het tijdens een vakantie in het buitenland al wel eens gegeten, salade met koude rijst, en vond het toen al lekker. Toen ik dit recept van Lekker en Simpel tegenkwam wist ik dan ook eigenlijk meteen dat het een succes zou worden. De meiden vonden het naar sushi smaken, daar heeft het idd wel iets van weg. Ik vond het vooral een makkelijke, lichte maaltijd, ideaal voor op een warme dag!



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, hoofdgerecht

- 200 gram rijst
- 200 gram gerookte kipfilet
- halve komkommer
- 4 bosuien
- 2 flinke handjes sla
- 3 flinke eetlepels mayonaise
- 3 flinke eetlepels crème fraîche
- kruiden naar smaak b.v bieslook en/of peterselie
- peper & zout

Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snij de sla in fijne stukjes, de komkommer en de kip in blokjes en de bosuien in dunne ringetjes.

Meng in een kommetje de mayonaise met de crème fraîche door elkaar en breng het sausje goed op smaak met peper, zout en kruiden. Meng tenslotte alles goed door elkaar in een grote kom, dit gaat het gemakkelijkst als je het in delen doet. 

Serveer de rijstsalade met stokbrood en kruidenboter.


Dit recept is bij ons idd een succes geworden, er werd steeds weer om gevraagd. Daarom heb ik nog wat aanvullende tips toegevoegd:

- kook de rijst in water met een bouillonblokje (kip, groente of tuinkruiden) voor wat extra smaak

- of gebruik eens sushirijst met een scheutje rijstazijn, hierdoor word de salade wel wat plakkerig maar het smaakt heerlijk

- het is ook lekker én gezond om de salade te garneren met plakjes avocado

Geen opmerkingen:

Een reactie posten