donderdag 19 november 2015

Zelfgemaakte hoestsiroop met citroen en honing

Behalve dat het nu een gezellige tijd is met pakjesavond en de kerstdagen in het vooruitzicht is het helaas ook weer de tijd van zere kelen, hoesten en snotteren. Ik was vorige week de pineut en om het leed wat te verzachten maakte ik zelf een hoestsiroop die mij erg goed is bevallen. Ik liet me hiervoor inspireren door Anita's potjes en pannen.


Naast dat de siroop net zo goed (zo niet beter!) werkt dan die uit de winkel is het ook leuk om hem te maken en is hij erg lekker. Veel heb je er niet voor nodig maar gebruik bij voorkeur wél een biologische citroen en honing van goede kwaliteit om maximaal te profiteren van de goede eigenschappen van deze natuurlijke ingrediënten :)


Hoe ga je te werk?

Vul een schoon potje voor ongeveer de helft met schijfjes citroen en steek er een kaneelstokje in. Vul het potje dan met honing tot het fruit onder staat en voeg er nog wat kruidnagels en kardemom peulen aan toe, of andere kruiden naar smaak zoals een stukje gember of wat takjes rozemarijn (laat dan het kaneelstokje weg).

Bewaar het potje in de koelkast en roer steeds goed door voor gebruik. Na een paar dagen vond ik het pas echt siroop geworden en heb ik de schijfjes citroen en de kruiden eruit gehaald. Je kunt er ook voor kiezen om het potje bij te vullen met honing zodat het fruit onder blijft staan.


De siroop verzachtte mijn geïrriteerde keel en nam de hoestkriebels weg maar het is natuurlijk géén geneesmiddel voor ernstige verkoudheidsklachten. Ook is deze siroop niet geschikt voor kinderen jonger dan 1 jaar. Klik hier voor meer informatie en nog meer lekkere smaakjes honingsiroop.

2 opmerkingen:

  1. Goed idee om het fruit en de kruiden eruit te halen naar een paar dagen! Veel makkelijker, doe ik de volgende keer ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja de smaken zijn er dan wel ingetrokken dus het zit alleen maar in de weg als je er een lepeltje uit wil halen ;)

      Verwijderen