vrijdag 13 november 2015

Rocky road fudge met speculaasjes

Al maanden vroeg mijn jongste dochter erom en het blikje gecondenseerde melk stond dan ook al lang klaar in de kast maar toch stelde ik het steeds uit om weer eens rocky road fudge te maken. Veel te gevaarlijk! En dan bedoel ik natuurlijk dat het gevaarlijk lekker is want ook deze Sinterklaasversie die we samen bedachten is weer om je vingers bij af te likken, je bent dus gewaarschuwd!Wat heb je nodig?

- 1 blikje gecondenseerde melk
- 350 gram chocolade, melk en puur gemengd
- 150 gram speculaasjes
- 1 handvol rozijnen
- 1 handvol amandelschaafsel


Hoe maak je het?

Bekleed een ovenschaal met bakpapier of vershoudfolie. Breek de chocoladerepen en de speculaasjes in stukken en zet de rozijntjes klaar. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het licht goudbruin kleurt.

Giet de gecondenseerde melk in een pannetje en laat dit op laag vuur warm worden, roer regelmatig zodat het niet aanbrand. Dan laat je de chocolade al roerende en in gedeeltes smelten in de melk, het mengsel word steeds dikker en plakkeriger.

Als alle chocolade gesmolten is neem je de pan van het vuur en meng je de stukjes speculaas en de rozijnen erdoor. Giet het mengsel over in de ovenschaal en strijk het uit tot een grote plak. Verdeel het geroosterde amandelschaafsel over de fudge en druk het voorzichtig aan.


Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast, daarna kun je de plak in blokjes snijden. Ik bewaar deze altijd in de koelkast maar ze zijn het lekkerst op kamertemperatuur... als je daar op kunt wachten tenminste!

2 opmerkingen: