maandag 8 juni 2015

Homemade rabarbercompote

Appelmoes maakte ik al langere tijd zelf maar dit voorjaar heb ik ook de rabarbercompote helemaal ontdekt. Ik kocht het soms wel in een potje maar zelf maken was eigenlijk nog nooit zo in mij opgekomen en dat is jammer want het is supermakkelijk en natuurlijk ook veel lekkerder! Ook de kleur is veel mooier tenminste als je overwegend rode stengels uitzoekt ;)
Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, bijgerecht

- ongeveer 500 gram rabarber
- 1 zakje vanillesuiker
- suiker naar smaak


Hoe maak je het?

Was de rabarber en snij de stengels in stukken van 2-3 cm, verwijder eventuele harde zijdraden. Doe de stukken in een pan met dikke bodem samen met de vanillesuiker en een klein bodempje water en breng dit zachtjes aan de kook. Laat de rabarber op een zacht vuurtje stoven, hij zal al snel uit elkaar gaan vallen...


...roer de compote regelmatig goed door tot alle stukjes zacht zijn geworden en/of tot het is ingekookt tot de gewenste dikte.

Breng nu de rabarbercompote verder op smaak met suiker, de hoeveelheid hangt af van hoe zuur de rabarber is want dit kan nog wel eens verschillend zijn. Goed proeven dus of hij naar je zin is maar pas op, heet!

Lekker om zo op te lepelen als bijgerechtje, het is tenslotte gewoon groente. Maar gebruik de compote ook eens als topping op bijvoorbeeld een schaaltje (vanille)yoghurt, ook verrassend lekker! Vooral als je het dan ook nog af maakt met wat verse aardbeitjes... mmm :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten