Wat heb je nodig?
- 1 beker snoeptomaatjes (250 gram) of andere smaakvolle kleine tomaatjes
- paar takjes verse tijm
- versgemalen peper & zeezout
- scheutje olijfolie
Hoe maak je het?
Snij de tomaatjes in de lengte doormidden en leg ze, met de snijkant naar boven, op een bakplaat met bakpapier. Maal er wat peper en zout boven en verdeel de tijmblaadjes er overheen. Spenkel er tenslotte een klein scheutje olijfolie overheen.
Zet de oven aan op 100 graden (hetelucht) en schuif de bakplaat erin, voorverwarmen is niet nodig en zet de oven ook niet warmer. Laat de tomaatjes nu anderhalf uur in de oven staan, dan zijn ze van buiten droog en van binnen nog een klein beetje zacht maar dat vonden wij juist erg lekker. Wil je ze echt helemaal droog hebben dan zul je nog wat langer geduld moeten hebben ;)
Ik was tot nu toe dus nooit zo weg van zongedroogde tomaatjes, ik vind ze vaak té droog of te zuur. Deze vielen wel erg goed in de smaak, ik deed ze door mijn maaltijdsalade met tonijn (i.p.v de gewone tomaten) en dat was heerlijk! Omdat de oven best lang aan moet staan en er door het drogen ook vrij weinig van de tomaatjes overblijft maak ik de volgende keer wel meteen een dubbele portie ;)
Wat leuk, krijg ik deze maand zomaar twee foodblogswapjes? Lekker he, goed idee om een dubbele portie te maken, je kunt wat je over hebt ook nog wel even bewaren in wat olie.
BeantwoordenVerwijderenJa de "echte" komt nog, ik hou het nog even spannend... Ze waren zeker lekker, het rook ook heerlijk toen ze in de oven lagen! Ik vrees dat ze die olie de volgende keer dan ook niet gaan halen... ;)
Verwijderen