donderdag 18 juni 2015

Groene aspergetips met worteltjes en peterselie

Ik vind asperges heerlijk maar het schillen ervan is altijd best wel even een klusje. Gelukkig is dat bij deze groene aspergetips niet nodig en bovendien vind ik ze ook wat meer smaak hebben, door ze te roerbakken behouden ze ook lekker wat beet. Je kunt er ook veel kanten mee op maar zelf combineer ik ze altijd met worteltjes om er een kleurrijk groentegerechtje van te maken, inmiddels echt een persoonlijke voorjaarsfavoriet :)



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, bijgerecht

- 1 schaaltje groene aspergetips (100 gram, AH)
- 1 zakje geschrapte worteltjes (300 gram)
- 2 bosuien
- peterselie
- peper & zout


Hoe maak je het ?

Snij de harde onderkantjes van de asperges af (ongeveer een halve cm.) en snij de worteltjes en bosuien in schuine plakjes. Kook de worteltjes in 5-6 minuten beetgaar, giet ze af en zet even weg.

Verhit een beetje boter in een wok en roerbak de aspergetips 3 minuten. Voeg dan de bosuitjes toe en roerbak die zo'n 1-2 minuten mee. Voeg de worteltjes toe en breng het gerechtje op smaak met de peterselie, peper & zout. Voeg nog een beetje boter toe en schud alles even goed om.

Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en een kippetje erbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen