Voor 4 personen, hoofdgerecht:
- 4 ons hamlappen (of kipfilet)
- 2 flinke uien
- blikje tomatenpuree
- groot blik perziken op siroop
- ketjap
- sambal
- peper & zout
- witte rijst
En voor de liefhebbers: 2 teentjes knoflook
Hoe maak je het?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Snij de hamlappen in reepjes en pel en snipper de uien. Bak het vlees in een hapjespan rondom bruin met peper & zout en voeg dan de uien (en evt. knoflook) toe. Giet een scheutje water in de pan en laat het vlees even garen met het deksel op de pan.
Snij ondertussen de perziken in reepjes en bewaar het sap! Zelf hou ik ook altijd wat perziken achter voor erbij.
Voeg dan de tomatenpuree toe, een flinke scheut ketjap en een theelepel sambal (of meer als je van pittig houd) en roer dit goed door. Verdun de saus tot de gewenste dikte met het sap van de perziken. Laat de pilaf nog lekker even pruttelen zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Regelmatig zoek ik deze pagina weer op als we weer eens pilaf eten. Erg handig, en populair hier in het gezin.
BeantwoordenVerwijderenWat leuk om te horen :)
VerwijderenOok ik kom vaak weer terug om even weer te kijken wat het recept was.
BeantwoordenVerwijderenwat voor sambal gebruik je dan?
BeantwoordenVerwijderenIk gebruik sambal oelek ;)
Verwijderen