donderdag 10 april 2014

Pilaf met witte rijst

Dit is een favoriet gerecht van ons hele gezin, zelfs de moeilijkste eter hier in huis vind het lekker! Ik heb dit recept ooit van mijn schoonmoeder gekregen en ben het altijd op dezelfde manier blijven maken. Je kunt ook kip gebruiken in plaats van varkensvlees als je dat lekkerder vind.



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, hoofdgerecht:

- 4 ons hamlappen (of kipfilet)
- 2 flinke uien
- blikje tomatenpuree
- groot blik perziken op siroop
- ketjap
- sambal
- peper & zout
- witte rijst

En voor de liefhebbers: 2 teentjes knoflook


Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

Snij de hamlappen in reepjes en pel en snipper de uien. Bak het vlees in een hapjespan rondom bruin met peper & zout en voeg dan de uien (en evt. knoflook) toe. Giet een scheutje water in de pan en laat het vlees even garen met het deksel op de pan.

Snij ondertussen de perziken in reepjes en bewaar het sap! Zelf hou ik ook altijd wat perziken achter voor erbij.

Voeg dan de tomatenpuree toe, een flinke scheut ketjap en een theelepel sambal (of meer als je van pittig houd) en roer dit goed door. Verdun de saus tot de gewenste dikte met het sap van de perziken. Laat de pilaf nog lekker even pruttelen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Voeg als laatste de perzikreepjes toe aan de saus en laat ze warm worden. Serveer met de rijst en de achtergehouden perziken.

5 opmerkingen:

  1. Regelmatig zoek ik deze pagina weer op als we weer eens pilaf eten. Erg handig, en populair hier in het gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik kom vaak weer terug om even weer te kijken wat het recept was.

    BeantwoordenVerwijderen