woensdag 2 april 2014

Maaltijdsalade met krieltjes

Wat hebben we tot nu toe een mooie lente gehad! Het is echt genieten en al helemaal als je de lente ook op je bord terug ziet in bijvoorbeeld een lekkere maaltijdsalade. Meestal maak ik een maaltijdsalade met pasta maar deze keer koos ik voor krieltjes, samen met de knapperige spekjes en de frisse appel viel dat goed in de smaak. En als je dan ook nog eens lekker buiten kunt eten dan is het natuurlijk extra genieten!Wat heb je nodig?

Voor 3 à 4 personen, hoofdgerecht

- 1 zakje mini krieltjes (450 gram)
- 1 zakje sla melange
- 1 (enkel) pakje gerookte spekreepjes
- 1 appel
- halve komkommer
- 2 hardgekookte eieren
- citroensap
- peper & zout
- dressing naar keuze


Hoe maak je het?

Kook de krieltjes in water met zout in ongeveer 8 minuten gaar. Giet de krieltjes af en laat ze afkoelen (je kan de krieltjes ook bakken als je dat lekkerder vind). Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Was de appel en snij hem in blokjes. Besprenkel de appelblokjes met wat citroensap om verkleuring te voorkomen. Was de komkommer en snij die ook in blokjes.

Meng de krieltjes eerst met de sla en schep er daarna de spekreepjes, appel- en komkommerblokjes doorheen. Leg de eieren in partjes op de salade en bestrooi met peper naar smaak. Lekker met honing-mosterd dressing!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten