Wat heb je nodig?
- 250 gram verse cranberry's
- rasp van 1 en sap van 2 sinaasappels
- 75-100 gram suiker (naar smaak)
- 75-100 gram suiker (naar smaak)
- merg uit 1 vanillestokje
Je kunt i.p.v vanille ook wat kruidnageltjes en/of een kaneelstokje gebruiken om de compote op smaak te brengen maar dit deed ik al bij de stoofpeertjes die tegelijkertijd op stonden. Over de geur van kerstmis gesproken... dit alles bij elkaar was 'm hoor :)
Hoe maak je het?
Was de cranberry's en de sinaasappel waarvan je de rasp gaat gebruiken. Doe de bessen samen met de rasp, sap en de suiker in een pannetje. Snij het vanillestokje open en schraap het merg er boven het pannetje uit, meng alles even goed door elkaar.
Laat de cranberry's in ongeveer 20 minuten zachtjes kapot koken, roer af en toe door. Op de foto is de compote nog vrij warm en dus meer een saus maar tijdens het afkoelen werd hij dikker en dus echt een compote.
Laat de cranberry's in ongeveer 20 minuten zachtjes kapot koken, roer af en toe door. Op de foto is de compote nog vrij warm en dus meer een saus maar tijdens het afkoelen werd hij dikker en dus echt een compote.
Wij aten dit bij een stukje varkenshaas maar ook op bijvoorbeeld een plakje cake vond ik het lekker. Dan rest mij nog om iedereen een heel gelukkig nieuwjaar te wensen in goede gezondheid, maak er iets moois van!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten