woensdag 14 oktober 2015

Foodblogevent oktober - Spinaziesoep met aardappel

Hij ziet er misschien een beetje spooky uit maar oh, wat was dit een heerlijk soepje! En omdat ik zo aangenaam verrast was door zijn lekkere, zachte smaak besloot ik om het recept in te zenden voor het foodblogevent van deze maand met het thema 'Soep'. Dit thema is bedacht door Elisabeths Kitchen, de winnares van deze kookwedstrijd van vorige maand.


Wat heb je nodig?

Voor 2 à 3 personen:

- 1 ui, grof gesnipperd
- 3 aardappelen, geschild en in blokjes
- 200 gram verse spinazie, gewassen
- 750 ml. groentebouillon
- flinke scheut kookroom
- peper & zout

Ik had nog nooit eerder soep gemaakt met spinazie en hield het recept daarom vrij basic. Voeg gerust een teentje knoflook toe als je daar een liefhebber van bent of garneer de soep b.v met uitgebakken spekjes.


Hoe maak je het?

Fruit de ui in een (ruime) soeppan, voeg de aardappelblokjes toe en bak deze even mee. Giet dan de bouillon erbij en kook de aardappeltjes in 10 minuten bijna gaar. Voeg dan de spinazie toe maar hou een handje achter voor na het pureren, kook de spinazie 5 minuten mee met de aardappeltjes.

Pureer de soep met een staafmixer en breng hem daarna op smaak met de kookroom, peper, zout en evt. nog wat kruiden die je lekker vind. Laat het achtergehouden handjevol spinazie voor het opdienen even slinken in de warme pan soep voor een lekkere, zachte bite.

Het spinneweb-achtige patroon ontstond min of meer per ongeluk, de bedoeling was eigenlijk een spiraal van kookroom maar omdat die niet zo mooi gelukt was haalde ik er een vork doorheen en toen werd het dus dit. Ach, moet kunnen in de maand oktober toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten