Wat heb je nodig?
Voor een kleine focaccia ( 2 à 3 personen)
- 1 flinke theelepel zout
- 250 gram tarwebloem
- 4 gram gedroogde gist
- 2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
- 140 ml. handwarm water
- olijfolie om te bestrijken
- zeezout
- Italiaanse kruiden
Hoe maak je het?
Strooi het zout in de kom met het kneedmes. Zeef er de bloem boven en maak een kuiltje, doe daar de gist in (deze mag het zout niet raken). Voeg langs de rand de olijfolie en het water toe en kneed alles tot een soepel deeg, dit duurt met een magimix ongeveer 1 minuut.
Leg het deeg in een goed met olie ingevette schaal en dek het af met plastic folie. Laat het deeg 1 uur rijzen, de hoeveelheid moet ongeveer verdubbeld zijn.
Leg een bakplaat klaar met bakpapier en vorm daarop van het deeg een langwerpig, plat brood. Druk met je vingertoppen wat kuiltjes in de focaccia en bestrijk hem met olijfolie. Maal er zeezout boven en bestrooi met Italiaanse kruiden.
Laat het brood nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen, verwarm halverwege de tijd de oven vast voor op 200 graden. Bak het brood in 20-25 goudbruin en gaar. Lekker bij een kom soep of bij de borrel!
- 1 flinke theelepel zout
- 250 gram tarwebloem
- 4 gram gedroogde gist
- 2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
- 140 ml. handwarm water
- olijfolie om te bestrijken
- zeezout
- Italiaanse kruiden
Hoe maak je het?
Strooi het zout in de kom met het kneedmes. Zeef er de bloem boven en maak een kuiltje, doe daar de gist in (deze mag het zout niet raken). Voeg langs de rand de olijfolie en het water toe en kneed alles tot een soepel deeg, dit duurt met een magimix ongeveer 1 minuut.
Leg het deeg in een goed met olie ingevette schaal en dek het af met plastic folie. Laat het deeg 1 uur rijzen, de hoeveelheid moet ongeveer verdubbeld zijn.
Leg een bakplaat klaar met bakpapier en vorm daarop van het deeg een langwerpig, plat brood. Druk met je vingertoppen wat kuiltjes in de focaccia en bestrijk hem met olijfolie. Maal er zeezout boven en bestrooi met Italiaanse kruiden.
Laat het brood nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen, verwarm halverwege de tijd de oven vast voor op 200 graden. Bak het brood in 20-25 goudbruin en gaar. Lekker bij een kom soep of bij de borrel!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten