Wat heb je nodig?
- 1 rol vers pizzadeeg op bakpapier
- 150 ml. kwark
- 100 ml. crème fraîche
- 1 (rode) ui, in dunne ringen
- 1 pakje (bio) spekreepjes
- half bakje (kastanje) champignons, in plakjes
- versgemalen zwarte peper
Hoe maak je het?
Bak de spekreepjes even kort gaar in een droog koekenpannetje en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden en rol het deeg uit. Verdeel het eventueel in stukken en leg met het bakpapier op de bakplaat.
Meng de kwark en crème fraîche door elkaar en smeer dit uit over het deeg. Verdeel dan de uienringen, spekjes en plakjes champignon over het deeg en maal hier zwarte peper over.
Bak de flammkuchen in 15 minuten goudbruin en knapperig (let ook op de baktijd op de verpakking van het deeg). Lekker met een salade erbij voor de vitamientjes, ik deed daar ook een appeltje doorheen wat lekker combineerde met de hartige smaak van deze winterse witte pizza!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten