woensdag 16 december 2015

Tips voor een kerst/winter BBQ

Mits het weer ons niet in de steek laat willen wij dit jaar gaan barbecueën met kerst. Ik had al wel een plaatje in mijn hoofd hoe we dat in gaan vullen maar omdat wij dit nog nooit eerder hebben gedaan ging ik toch ook even op zoek naar wat praktische informatie zodat we straks niet voor verassingen komen te staan. Gelukkig maar want ik kwam hier en daar tóch wel wat handige tips tegen die ik dan ook graag wil delen :)Het is de bedoeling dat wij buiten het vlees gaan bakken maar eten doen we gewoon lekker warm binnen. Als je dit wel buiten wil doen zorg dan voor o.a vuurkorven, dekentjes en iets warms te drinken. Voor het barbecueën zelf bij winterse temperaturen zijn er ook een aantal dingen waar je op moet letten:


- gebruik een bbq van goede kwaliteit en mét deksel zodat de warmte goed vastgehouden word

- plaats deze indien mogelijk op een droge plek en uit de (koude) wind maar natuurlijk nooit dicht bij een houten schutting, binnen of in een andere afgesloten ruimte!!

- zorg naast gezellige feestverlichting ook voor voldoende licht bij de bbq zodat je kunt zien of het vlees gaar is

- laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen voordat het op de bbq gaat en maak de stukken niet te groot, het garen kan (afhankelijk van de temperatuur) langer duren dan je gewend bent in de zomer

- ook kan het extra brandstof kosten om de bbq goed warm te houden, zorg dus voor voldoende kolen/briketten

- pas op met sjaals e.d, stop deze in je jas zodat ze niet in de hete kolen kunnen komen te hangen!

- en last but not least... trek lekkere warme sokken aan :)

Laat gerust een reactie achter als je hier nog een goede tip aan toe te voegen hebt...


Naast vlees zullen we de kleine vispakketjes waarschijnlijk ook weer gaan maken want deze zijn behalve erg lekker ook altijd vrij snel gaar. 


De bijgerechten ga ik aanpassen aan kerst, dit worden dus o.a stoofpeertjes, warme (gegrilde) groenten en een aardappelgerechtje. Ik ben erg benieuwd hoe het straks in de praktijk allemaal gaat, ik zal proberen er wat foto's van te maken maar dit vind ik altijd erg lastig bij kunstlicht ;)


Bronnen:

Foto: Smulweb
Tips: BBQ helden en Lekker Tafelen

2 opmerkingen:

  1. leuk idee, geeft een super sfeer in de sneeuw de bbq zelf een nieuwe bbq bij Bbqspecialist gekocht en ga het zeker weer doen

    BeantwoordenVerwijderen