woensdag 19 augustus 2015

Dagje Markthal Rotterdam

Als liefhebber van koken en lekker eten stond een bezoekje aan de Markthal natuurlijk hoog op m'n lijstje. Al maanden probeerden we er eens heen te gaan maar er kwam steeds weer wat tussen. Tot deze vakantie, eindelijk vertrokken we naar Rotterdam! Zonder verwachtingen, we zouden wel zien wat het was. Kijk je mee?


De Markthal, die is geopend op 1 oktober 2014, is een enorm boogvormig natuurstenen gebouw ontworpen door architectenbureau MVRDV. Het heeft aan beide kopse kanten een glazen gevel en de buitenkant bestaat uit appartementen.


Aan de binnenkant bevind zich dus o.a de overdekte Markthal onder een 2 voetbalvelden groot kunstwerk van Arno Coenen getiteld "Hoorn des Overvloeds". En daar word je best even stil van als je er voor het eerst binnenstapt, erg indrukwekkend!


Het middelste gedeelte van de hal bestaat voornamelijk uit marktkramen, soms gecombineerd met een terras. Hier kun je uiteenlopende verse producten en specialiteiten kopen voor thuis en/of iets eten. Het buitenste gedeelte bestaat uit horecagelegenheden en een aantal winkels zoals een toko en een kookwinkel.


Van al dat kijken naar eten krijg je honger en om die te stillen kozen we voor een lekker vers belegd stokbroodje bij Délifrance, op het verhoogde terras hadden we een mooi uitzicht over de hele hal. Wij waren daar volgens mij ook niet de enige "toeristen", best druk!


Na het winkelen (we kochten o.a heerlijk gedroogd fruit voor door de granola) en eten wandelden we ook nog wat rondom de Markthal. We keken even rond bij de kubuswoningen en liepen daarna, aan de andere kant van de hal, de winkelstraat in die we helaas erg ongezellig vonden. Voordat we weer naar huis gingen doken we daarom weer lekker terug de Markthal in om daar nog een ijsje te eten.


Leuk om "Het foodwalhalla van Nederland" nu ein-de-lijk ook een keer gezien te hebben :)

2 opmerkingen:

 1. Leuk zeg! Mn zusje heeft er pas (goedkoop) een voorraadje verse dadels voor me meegenomen. Als we ooit eens in de buurt zijn wil ik er ook zeker heen.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O lekker! Het gedroogde fruit dat ik heb gekocht was ook niet zo gek duur, in Turkije betaalde ik er veel meer voor!

   Verwijderen