zondag 21 december 2014

Kerstboom van bladerdeeg

Eigenlijk was ik van plan om deze maand even geen recepten te plaatsen maar toen ik dit leuke idee op Lekker en Simpel voorbij zag komen kon ik het niet laten om het te maken en op de foto te zetten, dat lukte nog net voor het donker ;)

Een leuk recept dus waar je je eigen creativiteit op los kunt laten, zelf heb ik dat ook gedaan door een aantal dingetjes naar mijn eigen idee te veranderen. Kinderen vinden het vast ook leuk om te helpen bij het maken van deze lekkere kerstboom van bladerdeeg :)Wat heb je nodig?

- 3 plakjes bladerdeeg
- 1 lepel crème fraîche
- paar cherry tomaatjes, in plakjes
- paar olijven, in plakjes
- handje geraspte kaas
- peper, zout en wat kruiden naar smaak


Hoe maak je het?

Laat de plakjes bladerdeeg even ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Snij twee plakjes schuin doormidden zodat je driehoeken krijgt. Leg die zo over elkaar heen dat je de vorm van een denneboom krijgt. Uit het derde plakje kun je b.v een stam snijden en zoals ik heb gedaan met een uitsteekvorm nog wat sterretjes. Of je maakt nog een extra laagje op de boom, het hangt ook een beetje af van de groote van je bakplaat. Druk alles even goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Besmeer met de kerstboom de crème fraîche en strooi hier een beetje peper & zout overheen. Versier de boom dan met de "ballen" van tomaat en olijf. Verdeel de geraspte kaas eroverheen en bestrooi met wat kruiden, ik gebruikte Italiaanse ;) 


Bak de kerstboom in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin. De sterretjes op mijn boom waren na het bakken helaas niet meer zichtbaar, die had ik natuurlijk ook beter pas bij het "versieren" aan kunnen brengen maar de smaak was er gelukkig niet minder om :)

Hele gezellige én smakelijke feestdagen gewenst!

1 opmerking: