woensdag 7 januari 2015

Preisoep met roomkaas

Dit is een van de allereerste soepjes die wij regelmatig maakte toen we pas samenwoonden maar in de loop der jaren ben ik het recept kwijtgeraakt. Tot mijn moeder er opeens mee aankwam, zij heeft het al die tijd (zo'n 20 jaar) bewaard. Gelukkig maar want dit recept is lekker, makkelijk en snel klaar en, in tegenstelling tot de meeste soeprecepten die ik tot nu toe heb geplaatst, te maken zónder staafmixer ;)



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

- 2 flinke preien
- 1 liter bouillon (kip of groente)
- 3 eetlepels bloem, gezeefd
- half bakje roomkaas met kruiden (b.v Boursin)


Hoe maak je het?

Was en snij de preien in fijne ringetjes en fruit deze in de soeppan met een beetje boter tot ze zacht worden. Voeg dan de bloem en de helft van de hete bouillon toe, roer dit even goed door elkaar. Voeg als de bloem goed is opgenomen de rest van de bouillon toe en laat de roomkaas smelten in de soep. Breng indien gewenst verder op smaak met peper & zout. Lekker met b.v versgebakken stokbrood erbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen