zaterdag 20 augustus 2016

Broodje ei met avocado

Op zondagochtend eten wij vrijwel altijd versgebakken broodjes met een gekookt eitje, glaasje versgeperst sinaasappelsap erbij en het feest is compleet. Deze keer had ik ook nog een avocado in huis dus maakte ik hiermee mijn broodje extra lekker, ei en avocado zijn namelijk een goed koppel!Wat heb je nodig?

- broodje naar keuze
- 1 gekookt (biologisch) eitje
- halve avocado
- peper & zout

En optioneel: een tomaatje en wat kruiden om het broodje helemaal af te maken. I.p.v een broodje kun je ook geroosterd brood gebruiken, is ook lekker :)


Hoe maak je het?

'Besmeer' het broodje met de avocado door deze fijn te prakken met een vork. Snij het ei in plakjes en leg ze op het broodje, fijnprakken kan ook maar dat vond ik er voor de foto minder mooi uitzien. Breng op smaak met peper & zout, simpel maar ohh zo lekker en gezond!


Tip: Avocado verkleurt snel en is daarom lastig te bewaren. Wil je de andere helft van de avocado toch pas later gebruiken kies dan de helft waar de pit nog inzit en besmeer het vruchtvlees met wat citroensap. Bewaar in een stukje folie of in een afgesloten bakje in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten