donderdag 30 juni 2016

Ratatouille met restjes groenten

Een halve zoete aardappel, een courgette, snoeptomaatjes en (bos)uien. Zomaar wat van de groenten die ik in huis had en die mij op het idee brachten om er een ratatouille van te maken. Ik kocht er nog paprika mix bij om het aan te vullen zo hadden we een supergezond bijgerecht, want hoe meer kleur op je bord hoe beter. Niet helemaal volgens orgineel Provençaals recept maar daarom niet minder lekker!Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

- 1/2 zoete aardappel (optioneel)
- 1 (kleine) courgette
- handvol snoeptomaatjes
- 1 ui
- 2 bosuien
- 2 paprika's (rood, geel en/of oranje)
- olijfolie
- Provençaalse kruiden zoals tijm en/of rozemarijn
- peper & zout uit de molen

De Fransen gebruiken ook aubergine en knoflook in hun ratatouille maar wij zijn van beide niet gecharmeerd, voeg dit gerust toe als je het lekker vind ;)


Hoe maak je het?

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.

Snij de zoete aardappel in dobbelsteentjes en de overige groenten in wat grovere maar gelijke stukken, halveer de tomaatjes. Meng alle groenten behalve de tomaatjes in een grote ovenschaal met een flinke scheut olijfolie, de kruiden en peper & zout naar smaak goed door elkaar tot alles bedekt is met een dun laagje.

Zet de schaal een kwartier in de oven en schep dan alles goed om. Voeg de tomaatjes toe en zet de schaal  nogmaals een kwartier in de oven. Controleer dan of de groenten al goed gaar zijn en zet zonodig de schaal nog even terug tot de groenten gaan verkleuren, ik gebruikte voor die laatste minuten de heteluchtstand in combinatie met de grill. 


Leuk om te maken op een druilerige zomerdag want je huis is behalve met veel kleur ook gevuld met een heerlijke mediterrane geur, de zon ging er hier in elk geval spontaan van schijnen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten