maandag 1 september 2014

Kropslasoep met ei

Momenteel heb ik het boek Weekendlunch van Janneke Philippi te leen uit de bibliotheek en daarin vond ik de inspiratie voor dit recept. Die kwam als geroepen want ik had een halve krop sla en wat kookroom over en door de hoeveelheden een beetje aan te passen kon ik daar dit lekkere soepje van maken. De spekjes die Janneke gebruikte om de soep mee af te maken heb ik voor de afwisseling eens vervangen door een eitje :)Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

- halve krop sla
- 1 (kleine) ui
- halve liter groentebouillon
- 50 ml. kookroom (of slagroom)
- 1 hardgekookt ei
- peper, zout & peterselie

En voor de liefhebbers: 1 of 2 teentjes knoflook


Hoe maak je het?

Was en snij de slabladeren wat kleiner, hou 2 knapperige blaadjes uit het hart appart. Pel en snipper de ui en fruit die in wat boter in de soeppan. Voeg de sla toe en laat al roerende even een beetje slinken. Schenk de bouillon erbij en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper & zout. Garneer de soep met de achtergehouden slablaadjes waar je het fijngeprakte ei in schept, breng dat ook even op smaak met wat versgemalen peper en strooi er tenslotte nog wat peterselie overheen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten