Voor 2 à 3 personen:
- 1 ui, grof gesnipperd
- 3 aardappelen, geschild en in blokjes
- 200 gram verse spinazie, gewassen
- 750 ml. groentebouillon
- flinke scheut kookroom
- peper & zout
Ik had nog nooit eerder soep gemaakt met spinazie en hield het recept daarom vrij basic. Voeg gerust een teentje knoflook toe als je daar een liefhebber van bent of garneer de soep b.v met uitgebakken spekjes.
Hoe maak je het?
Fruit de ui in een (ruime) soeppan, voeg de aardappelblokjes toe en bak deze even mee. Giet dan de bouillon erbij en kook de aardappeltjes in 10 minuten bijna gaar. Voeg dan de spinazie toe maar hou een handje achter voor na het pureren, kook de spinazie 5 minuten mee met de aardappeltjes.
Het spinneweb-achtige patroon ontstond min of meer per ongeluk, de bedoeling was eigenlijk een spiraal van kookroom maar omdat die niet zo mooi gelukt was haalde ik er een vork doorheen en toen werd het dus dit. Ach, moet kunnen in de maand oktober toch?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten