Wat heb je nodig?
Voor 2 à 3 personen, hoofdgerecht
- 1 zakje krieltjes (450 gram)
- 1 zakje rucolamelange (75 gram)
- 1 rijpe peer
- paar schijfjes geitenkaas naturel
- handje gepelde walnoten
- vloeibare honing
- olijfolie
- tijm
- versgemalen peper
Hoe maak je het?
Bak de krieltjes in een koekenpan gaar en goudbruin en laat ze even afkoelen. Schil en snij ondertussen de peer in blokjes en hak de walnoten wat fijner. Meng in een bakje een flinke scheut olijfolie met een klein scheutje honing en een beetje tijm door elkaar.
Meng eerst de sla en de krieltjes goed door elkaar. Verdeel er dan de peer overheen en verkruimel de geitenkaas erboven, schep dit lichtjes door elkaar. Strooi de walnoten over de salade en maal er tenslotte nog wat peper overheen. Serveer de salade met de dressing, lekker met nog wat stokbrood erbij.
Toch liever een andere smaakcombinatie? Bekijk dan ook eens deze maaltijdsalade met krieltjes. Hiervoor gebruikte ik o.a appel en spekjes, kan ook nog prima voor deze tijd van het jaar :)
Toch liever een andere smaakcombinatie? Bekijk dan ook eens deze maaltijdsalade met krieltjes. Hiervoor gebruikte ik o.a appel en spekjes, kan ook nog prima voor deze tijd van het jaar :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten