Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
- halve krop sla
- 1 (kleine) ui
- halve liter groentebouillon
- 50 ml. kookroom (of slagroom)
- 1 hardgekookt ei
- peper, zout & peterselie
En voor de liefhebbers: 1 of 2 teentjes knoflook
Hoe maak je het?
Was en snij de slabladeren wat kleiner, hou 2 knapperige blaadjes uit het hart appart. Pel en snipper de ui en fruit die in wat boter in de soeppan. Voeg de sla toe en laat al roerende even een beetje slinken. Schenk de bouillon erbij en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper & zout. Garneer de soep met de achtergehouden slablaadjes waar je het fijngeprakte ei in schept, breng dat ook even op smaak met wat versgemalen peper en strooi er tenslotte nog wat peterselie overheen.
Leuke soep recepten heb je. Ik ga zij proberen.
BeantwoordenVerwijderen