Wat heb je nodig?
Voor 4-6 personen:
- 450 gram witlof
- 2 sjalotten
- 1 aardappel
- 1 liter bouillon ( kip of groente)
- 125 ml. kookroom
- peper & zout
En voor de liefhebbers: 1 teentje knoflook
Hoe maak je het?
Verwijder de harde kern uit de witlof en snij de rest in stukken. Pel en snipper de sjalotjes en schil en snij de aardappel in blokjes.
Verhit een beetje boter in de soeppan en fruit hierin de sjalotjes even aan. Voeg de aardappelblokjes toe en bak die kort mee. Voeg dan de witlof toe en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer en schenk de kookroom erbij. Breng de soep verder op smaak met peper & zout.
Tip: het is ook heerlijk om de soep te garneren met uitgebakken rauwe ham. Ook kun je nog wat stukjes witlof apart houden en die na het pureren even verwarmen samen met de kookroom voor wat meer bite ;)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten