zaterdag 12 april 2014

Spiegelei in een broodje

Nog een week en dan is het alweer Pasen, daarom vond ik het leuk om iets te maken met een eitje. Op Pinterest had ik dit idee al een aantal keer voorbij zien komen en ik vond het er zó leuk uitzien dat ik het zelf wel eens uit wilde proberen. Buiten dat het er leuk uitziet bleek het ook nog eens erg lekker te zijn, ik denk dan ook dat dit onderdeel van ons Paasontbijt gaat worden :)



Wat heb je nodig?

Per persoon:

- 1 afbakbroodje
- 1 ei
- boter
- peper & zout
- kruiden naar smaak


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snij het kapje van het broodje en hol het voorzichtig uit, zorg dat de buitenkant heel blijft. Besmeer de binnenkant van het broodje met boter, dit gaat heel gemakkelijk met de bolle kant van een theelepeltje. Breek voorzichtig een ei boven het broodje, zorg dat de dooier heel blijft. Bestrooi het ei met peper & zout.

Zet het broodje 20-25 minuten in de oven. Dek het tussendoor af met aluminiumfolie, doe dit als het broodje mooi goudbruin is. Op die manier kan het ei goed garen zonder dat je broodje verbrand! Bestrooi het broodje tenslotte met wat kruiden naar smaak.


Vrolijk Pasen!

4 opmerkingen: