zondag 23 februari 2014

Italiaanse tomatensoep

Zaterdag is bij ons altijd soepdag en deze keer heb ik Italiaanse tomatensoep van Oh My Foodness gemaakt. Wij zijn gek op Italiaans eten en deze soep vonden we dan ook superlekker, die komt hier zeker vaker op tafel. Enne.. dat ik dezelfde soepkommen heb is puur toeval!



Wat heb je nodig?

Voor 3 à 4 personen:

- 1 kilo rijpe (tros)tomaten
- 2 sjalotjes
- extra vergine olijfolie
- 500 ml. groentebouillon
- 10 (grote) blaadjes verse basilicum
- 1 laurierblaadje
- peper & zout

En voor de liefhebbers: 1 teentje knoflook

Hoe maak je het?

Pel en snipper de sjalotjes en snij de tomaten in blokjes. Verhit wat olijfolie in de soeppan en fruit hierin de sjalotjes even aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en breng die op smaak met peper en zout. Laat de tomaten in een paar minuten zacht worden en voeg dan de basilicumblaadjes toe. Roer even goed door tot de basilicum geurt.


Voeg vervolgens de groentebouillon en het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken tot de tomaten uit elkaar vallen. Vis het laurierblaadje uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep helemaal glad en zonder pitjes wil hebben kun je hem nog door een zeef gieten, zelf heb ik dat niet gedaan.

Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten