maandag 13 november 2017

Mandarijntjes met kaneel en munt

Het is weer mandarijnentijd en er gaan hier heel momenteel dan ook heel wat netjes doorheen. Meestal eten we ze gewoon uit het vuistje maar deze keer heb ik er een "salade" van gemaakt, kost maar een klein beetje extra moeite maar het resultaat is erg smaakvol!



Wat heb je nodig?

- 1 à 2 mandarijntjes per persoon
- kaneel
- (gedroogde) munt


Hoe maak je het?

Snij met een scherp mesje de schil en de witte draadjes van de mandarijnen en snij ze in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bord of in een schaal en strooi er een beetje kaneel over. Garneer met een paar fijngehakte muntblaadjes of wat gedroogde munt.

Lekker als gezond tussendoortje of nagerechtje!


Voor dit recept heb ik me laten inspireren door het boek Groente en fruit van Lotta Kühlhorn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten