woensdag 25 oktober 2017

Vegetarische spinazielasagne

Soms is het even zoeken naar een lekkere vegetarische versie van je favoriete recepten maar bij deze lasagne is dat na een paar pogingen goed gelukt :)

Mijn dochter kwam op het idee om spinazielasagne te maken maar op zoek naar recepten kwamen we er veel tegen waar gehakt in zat. Nu had ik al een keer lasagne gemaakt met vega gehakt maar dat vond ik niet zo'n succes dus besloten we om gewoon een tomatensaus te maken zoals we gewend waren en daarnaast een simpele spinaziesaus en de lasagne dan in laagjes op te bouwen. We hebben de schaal nog nét niet mee opgegeten, een blijvertje dus!Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, hoofdgerecht:

- 1 fles (biologische) tomatensaus van 700 gram
- 2 trostomaten
- 1 kleine ui
- Italiaanse kruiden

- 400 gram (biologische) diepvriesspinazie 
- 1 kleine ui
- 125 gram crème fraîche
- peper & zout

- lasagne bladen
- mozzarella
- geraspte kaas
- lasagne/ovenschaal van 2,5 liter


Hoe maak je het?

Snipper de uitjes en snij de tomaten in blokjes. Fruit een ui en voeg dan de blokjes tomaat toe, bak deze kort mee. Voeg dan de tomatensaus toe en breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden, peper & zout.

Fruit in een andere pan de tweede ui en voeg dan de blokjes spinazie toe, ik haal die altijd al een tijdje van te voren uit de vriezer. Voeg als de spinazie helemaal ontdooit is de crème fraîche toe en breng het geheel op smaak met peper & zout.

Bouw de lasagne op door te starten met een laagje tomatensaus op de bodem van de schaal, daarna lasagnebladen en daarop een laag spinaziesaus. Dan weer lasagnebladen, tomatensaus, lasagnebladen, spinaziesaus, lasagnebladen en tenslotte tomatensaus.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de schotel, vul de lege plekken op met geraspte kaas. Bak de lasagne gaar in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van de lasagnebladen. 


In lasagne vinden wij vega gehakt dus niet zo lekker maar in wraps (klik) en taco's juist weer wel, het fijngehakt van Garden Gourmet (voorheen Tivall) is onze favoriet. Zoals ik al zei... soms is het even zoeken maar 'echt' gehakt missen wij intussen echt niet meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten