vrijdag 20 oktober 2017

Tijd voor een update en een nieuw receptje

Het is weer even geleden dat ik iets geplaatst heb op m'n blog maar ik ga proberen de draad weer op te pakken...

Dat ik niks geplaatst heb wil nog niet zeggen dat ik stil heb gezeten, in tegendeel zelfs! Er is hier in de tussentijd een hoop veranderd wat onze eetgewoontes betreft want ik kook inmiddels helemaal zonder vlees. We eten nog wel vis maar ook dit probeer ik te beperken tot 1 x per week. Ook buiten de deur proberen we zoveel mogelijk vegetarisch te eten, zo ook op de foodfestivals die we afgelopen zomer hebben bezocht en we hebben daar echt de heerlijkste dingen geproefd!


Zoals o.a deze couscous salade met rode bietjes, feta, munt en rettich. Een echt smaakbommetje!


En een vegetarisch kroketje met aspergevulling...


... ook deze wrap met gegrilde groenten van de barbecue was echt superlekker!Achter de schermen ben ik bezig geweest om onze favoriete recepten te veganizen, sommige daarvan heb ik al aangepast door er een vegetarische optie bij te vermelden. Ook heb ik de laatste tijd veel recepten gemaakt uit mijn kookboeken, hierin vond ik gelukkig ook genoeg vega inspiratie. Veel vleesvervangers hebben we ook al uitgeprobeerd maar op een paar uitzonderingen na ben ik daar niet zo'n fan van ;)

Vanaf nu dus recepten zonder vlees zoals deze supersimpele gado gado. Wij aten dit gerechtje ook op een foodfestival (maakte er helaas geen foto van) en ik vond het leuk om dit thuis na te te maken. Ik paste het wel een beetje aan zodat het meer een maaltijd werd door er rijst aan toe te voegen en stukjes komkommer. Ook aten we de boontjes gekookt want nog half rauw (en koud) vonden we ze toch wat minder lekker.


Ik weet niet meer precies hoeveel ik van alles heb gebruikt maar dat maakt niet zoveel uit, er kan namelijk weinig aan mislukken. Ook kun je er zelf nog groenten aan toevoegen die je lekker vind zoals wortel of spitskool maar ik ben dus uitgegaan van de foodtruck versie ;)


Wat heb je nodig?

voor 4 personen, hoofdgerecht ongeveer:

- 200 gram rijst
- 400 gram boontjes
- klein bakje taugé
- 2 eieren

- halve komkommer
- pindasaus
- gebakken uitjes
- kroepoek


Hoe maak je het?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, de boontjes beetgaar en de eieren hard. Leg de taugé in een vergiet en giet er kokend water overheen. Serveer dit alles met de stukjes komkommer, pindasaus, gebakken uitjes en kroepoek. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten