vrijdag 2 juni 2017

Zomerse witte koolsalade

Dit is het zomerse zusje van de rode koolsalade die door de combinatie van appel en kaneel meer een winters tintje heeft. In deze witte variant heb ik de appel gecombineerd met een uitje en wat mosterd zodat er een beetje meer pit in zit ;)



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, bijgerecht

- 1 zakje gesneden witte kool
- 1 appel
- 1 kleine rode ui
- handje rozijnen
- mayonaise, hoeveelheid naar smaak
- 1 theelepel mosterd
- peper & zout
- paar gepelde walnoten


Hoe maak je het?

Snij de appel in kleine blokjes en besprenkel deze met wat citroensap, snipper het uitje heel fijn. Breng eerst de witte kool op smaak met mayonaise, een lepeltje mosterd en een snuf peper & zout. Meng dan de appel, het uitje en de rozijntjes er goed doorheen. Garneer de salade met wat stukjes walnoot en eventueel nog een beetje (verse) bieslook.

Lekker voor bij de barbecue maar met simpele gekookte aardappelen smaakte hij ons ook prima! Voor de afwisseling maak ik deze salade ook wel eens met witlof i.p.v witte kool, ook erg lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten