woensdag 7 juni 2017

Zomerfruit, koeien en asperges

Voor de derde keer op rij hebben we dit jaar een bezoekje gebracht aan een aantal fruittelers en boerderijen die op tweede pinksterdag hun deuren openen voor publiek. Aan deze route genaamd 'Beleef de Rith' doen elk jaar zes bedrijven mee waarvan we er deze keer vier bezocht hebben.

Om het eens een keer vast te leggen nam ik mijn camera mee maar foto's maken viel nog niet mee, door het mooie weer was het namelijk overal erg druk en toen was halverwege ook nog mijn geheugen vol. Uiteindelijk is het toch gelukt en kunnen we terugkijken op een geslaagde dag :)We begonnen ons rondje bij Kersenkwekerij De Lieshof, zij kweken kersen onder glas wat vrij bijzonder is en mooi om te zien. Door deze methode kunnen we weer lekker vroeg in het jaar genieten van dit heerlijke zomerfruit want natuurlijk ging er een bakje mee voor thuis!
Daarna gingen we door naar Rene van Haperen, een aardbeien en zomerfruitteler. Hier kochten we vorig jaar voor het eerst een bakje Lambada aardbeien, echt zooo lekker! Heel zoet en zacht en niet verkrijgbaar in de supermarkt, daarom ging er dit jaar een extra bakje mee ;)
Ook kocht ik nog een bakje mega grote frambozen en gewapend met inmiddels vier bakjes fruit gingen we door naar het volgende adres, ijsboerderij Heidehoeve. Hier mochten we een kijkje nemen bij de koeien en kalfjes in de stal (die in de zomer ook lekker buiten mogen grazen) en aten we een ambachtelijk gemaakt ijsje wat ook erg lekker smaakte.Het laatste bedrijf waar we gingen kijken was De Santspuy, een asperge en wijnboerderij waar we nog nooit eerder waren geweest. Hier konden we meteen aansluiten bij een rondleiding door de wijngaard en over het aspergeveld gegeven door een enthousiaste vrijwilliger, erg leuk en leerzaam :)

Inmiddels had ik wat geheugen vrij gemaakt en dus kon ik de druiven in wording vastleggen (dit is een trosje bloemknopjes, daarna worden het pas druiven)......en ook het aspergeveld waar toevallig net de aspergestekers aan het werk gingen.Geen asperges gekocht helaas want onze jongste dochter lust ze niet en de oudste die er wel gek op is is op studiereis. Als ze weer thuis wil ik ze alsnog een keertje eten voordat de aspergetijd weer voorbij is. En omdat we deze week een eter minder hebben moeten we ook aardig door eten om al het fruit op te krijgen maar dat is niet echt een straf ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten