maandag 12 juni 2017

Avocado-aardbei lunchsalade

Avocado is momenteel een erg populaire vrucht (ja avocado is fruit en géén groente) en ook verse zomerkoninkjes zijn nu volop verkrijgbaar. Door zijn neutrale smaak is avocado in bijna alle salades een lekkere en gezonde toevoeging maar de combinatie met aardbeien is misschien wat minder voor de hand liggend en wil ik dan ook graag delen ;)Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon, lunchgerecht

- 1-2 handjes sla
- halve avocado
- paar aardbeien
- wat gesnipperde ui (naar smaak) of een bosuitje in ringetjes 
- dressing naar smaak

Ik gebruikte als dressing olijfolie met basilicum die ik kocht in Frankrijk, deze is erg lekker voor over salades! Aardbeien gaan goed samen met basilicum maar bijvoorbeeld ook met balsamico azijn.


Hoe maak je het?

Snij de avocado en de aardbeien in partjes en verdeel deze over de sla. Strooi er de ui overheen en breng alles op smaak met de dressing. Ik ging ook nog even met de pepermolen over de stukjes avocado heen en strooide nog wat basilicum over de salade.

Je zou de salade nog wat meer vullend kunnen maken door er bijvoorbeeld zonnebloem-/pompoenpitten of grof gehakte walnoten/amandelen aan toe te voegen. Zelf at ik er brood bij want op alleen een bordje sla kan ik niet leven ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten