zondag 26 maart 2017

Regenboogpizza

Dat vegetarisch koken helemaal niet saai hoeft te zijn bewijst deze pizza maar weer eens, door de mooie kleuren knalt hij namelijk van je bord af. De pizza is gemaakt door mijn oudste dochter die tegenwoordig ook steeds vaker in de keuken te vinden is, gelukkig mocht ik 'm wel mee opeten :)



Wat heb je nodig?

- vers pizzadeeg met potje tomatensaus (Tante Fanny)
- geraspte kaas
- rode ui, grof gesnipperd
- verschillende kleuren paprika, in stukjes (en/of andere groenten naar smaak zoals mais en courgette)
- kleine tomaatjes, gehalveerd


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en rol het deeg uit. Verdeel het eventueel in stukken en leg met het bakpapier op de bakplaat.

Besmeer het deeg met de tomatensaus en verdeel er een handvol geraspte kaas overheen. Leg daarop de groenten in de kleuren van de regenboog. Begin van buiten naar binnen met rood, oranje, geel, groen, violet.

Bak de pizza in ongeveer 15 minuten af, doordat de kaas onder de groenten zit blijven de regenboogkleuren na het bakken goed zichtbaar :)


Tip: de (gesneden) groenten die je over hebt kun je de volgende dag gebruiken voor een al even zo kleurrijke ratatouille.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen