donderdag 23 februari 2017

Twee in een pastasaus

Wat als je één dochter hebt die geen vlees meer eet maar daarvoor in de plaats graag meer groente wil en één dochter die gek is op pastasaus met gehakt en daar juist zo weinig mogelijk groente in wil?

En je zelf het liefst gewoon één verse maaltijd kookt waar iedereen zijn buik rond aan kan eten na een lange school/stage/werkdag?Begin dan met het beetgaar bakken van 1 courgette, 1 rode paprika en een half bakje champignons. Dit schep je uit de pan op een bord en zet je even apart.
Dan fruit je in dezelfde pan een uitje en maak je de tomatensaus zoals je dat gewend bent, op basis van een blikje tomatenpuree, een blik biologische tomatenblokjes, half runderbouillonblokje (ook bio) en Italiaanse kruiden... tenminste zo doe ik het altijd...
... ondertussen bak je in een klein pannetje 1 portie biologisch rundergehakt. Dan schep je 1/4 deel van de tomatensaus in het pannetje met gehakt en doe je de gebakken groenten terug in de pan met de overgebleven saus.
En dan heb je twee lekkere pastasauzen gemaakt zonder al te veel extra moeite en vieze pannen :)


Manlief en ik eten altijd mee van de vegetarische saus want die heeft onze voorkeur. En dochterlief geniet van haar pannetje gehaktsaus, iedereen blij :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten