zondag 6 november 2016

Frittata met aardappel en spinazie

Vorig jaar maakte ik voor het eerst een frittata met restjes groenten en sindsdien ben ik regelmatig zo'n heerlijke goedgevulde omelet blijven maken. Deze met spinazie en aardappel is momenteel onze favoriet, een ideale makkelijke maaltijd voor als de helft van het gezin niet thuis eet. Snel klaar maar toch gezond en ook nog eens vegetarisch :)



Wat heb je nodig?

Voor 2 personen, hoofdgerecht

- 1 gesnipperde ui
- 200 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 200 gram verse spinazie of 100 gram ontdooide diepvries spinazie
- 4 (biologische) eieren
- peper, zout en paprikapoeder
- paar schijfjes geitenkaas naturel

Ben je geen liefhebber van geitenkaas? Vervang dit dan door feta of een handje geraspte kaas.


Hoe maak je het?

Verhit wat boter of olie in een koekenpan met een dikke bodem en fruit hierin eerst de ui zachtjes aan. Voeg dan de aardappelschijfjes toe en bak deze even mee. Meng vervolgens de spinazie er doorheen en verdeel dit een beetje gelijkmatig.


Kluts in een kom de eieren en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder (of andere kruiden naar smaak). Wees hier niet te zuinig mee anders heeft de frittata te weinig smaak. Giet dit mengsel over de het aardappel-spinazie mengsel  en verkruimel de geitenkaas er overheen.


Laat de frittata heel zachtjes garen tot de bovenkant mooi droog is, dit duurt ongeveer 15 minuutjes. Door de aardappel vult deze frittata op zich al best goed maar als je er graag nog iets bij wil eten kun je er bijvoorbeeld nog een (stok)broodje en /of wat salade bij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten