donderdag 15 september 2016

Steeds een beetje groener

Door gezonder te eten en in het algemeen bewuster/groener te gaan leven ben ik niet alleen van binnen veranderd, ook de buitenkant heeft een flinke metamorfose ondergaan...

En dit heeft niks te maken met mijn lijn maar met mijn haar, ik was namelijk het verven ervan al een langere tijd zat maar zag er nogal tegenop om het uit te laten groeien. Nu we toch met allerlei verbeteringen bezig zijn heb ik de knoop eindelijk doorgehakt en wat ben ik er blij mee, mijn haar en hoofdhuid voelen weer als nieuw en hoewel ik natuurlijk best even moest wennen aan mijn grijze koppie wil ik nu nooit meer terug naar de donkere versie van mezelf!


Maar die natuurlijke haarkleur betekent ook dat mijn kleding me nu heel anders staat. Tijdens het uitgroeien heb ik daarom alleen maar het hoognodige gekocht en toen alle verf eruit was heb ik eerst mijn kast nog verder nagekeken en wat me niet meer stond weggedaan. Nu ben ik weer wat nieuwe items en kleurtjes aan het toevoegen maar ook dit doe ik een stuk bewuster dan voorheen, het hebben van wat minder kleding bevalt me namelijk wel :)

Tegenwoordig probeer ik de kleding die weg mag zo duurzaam mogelijk af te voeren. Ik vertelde in deze blogpost (klik) al dat we nog nette kleding aan de kledingbank doneerden maar inmiddels ben ik ook op dit gebied weer wat wijzer geworden. Zo sparen we nu ook de versleten kleding en het kapotte huishoudtextiel op en dat brengen we dan naar de textielbak op de milieustraat zodat het gerecycled kan worden i.p.v dat het bij het restafval terecht komt.

Ook heb ik na het opruimen van mijn kast wat nog nette kleding, schoenen en assecoires naar een kringloopwinkel van Terre des Hommes gebracht, daar waren ze er erg blij mee. Zelf had ik hier ook een goed gevoel bij omdat de opbrengst van de spullen geheel naar een goed doel gaat namelijk de strijd tegen kinderuitbuiting. 

En bij duurzaamheid denk je misschien niet direct aan H&M maar ook daar kun je kleding en huishoudtextiel inleveren. Netjes, versleten of van een ander merk dat maakt niet uit. Alles gaat naar een sorteercentrum en krijgt een tweede leven en zelf krijg je per ingeleverde plastic tas een kortingsbon van 15% op een artikel naar keuze.


De kliko is hier dus geen optie meer met al deze mogelijkheden in de buurt en ook de was probeer ik tegenwoordig zo milieuvriendelijk mogelijk te doen. Ik gebruik hiervoor nu ecologisch waspoeder (Klok) en laat zoveel mogelijk drogen aan de lijn wat behalve energiezuinig ook beter is voor de levensduur van onze kleding. 


Steeds een beetje groener dus en dit geeft mij nog steeds veel voldoening!

1 opmerking:

  1. Staat je echt goed! Ik hoop dat hier de grijze haren nog even wegblijven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen