vrijdag 2 september 2016

Hasselback chicken met spinazie en ricotta

Mijn jongste dochter vind het soms ook leuk om te koken en een tijdje terug vond ze een recept via 9gag wat ze graag eens wilde maken. In de vakantie had ze daar eindelijk de tijd voor en dus gingen we er mee aan de slag. Nu ook bij ons in het zuiden het normale leven zich weer langzaam begint te hervatten word het op mijn beurt tijd om dit lekkere recept hier te delen :)



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

- 2 flinke kipfilets 
- 50 gram verse, gewassen spinazie
- 1 à 2 flinke eetlepels ricotta
- handje geraspte kaas
- peper, zout & paprikapoeder

Wij zijn geen grote vleeseters en hebben met z'n viertjes aan twee gevulde kipfilets genoeg, het is dan ook best een machtig gerechtje ;)


Hoe maak je het?

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden. Roerbak de spinazie in een koekenpan en voeg de ricotta toe, meng dit even goed door elkaar. Maak met een scherp mes inkepingen in de kipfilets, laat er steeds ongeveer 1 cm tussen zitten en snij ze niet helemaal door! Leg de filets in een ovenschaal.


Vul de inkepingen met het spinaziemengsel en bestrooi de gevulde kipfilets met peper, zout en paprikapoeder naar smaak. Verdeel de geraspte kaas er overheen en bak de kip in 25-30 minuten gaar in de oven. Lekker met bijvoorbeeld frietjes of zoete aardappelblokjes (Aviko) erbij!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen